Лестър купи и запази една от звездите си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фатаву очаквано реши да играе при ,,лисиците" след силния минал сезон

Лестър Сити подписа с ганаеца Абдул Фатаву от Спортинг Лисабон. Крилото помогна на лисиците да спечелят шампионската титла в Чемпиъншип през миналия сезон, докато беше под наем от отбора играещ на стадион ,,Хосе Алваладе”. ,,Лисиците” вече са задействали опцията си да закупят 22-годишния играч, като сумата е все още неразкрита.

Говорейки пред официалния сайт на клубът, Фатаву каза: „Чувствам се невероятно. Толкова е хубаво да се върна и вече съм съсредоточен към предстоящия сезон. Чувствам  толкова голяма мотивация да бъда във Висшата лига. Това е нещо ново за мен. Ще положа усилия и ще дам всичко от себе си за отбора. Нямам търпение да видя ,,новите” ми съотборници. Липсваха ми толкова много. Вече са като мое семейство. Не мислех, че ще ми липсват някои от тях, но когато си тръгнах, наистина ми липсваха!“

Фатаву записа 43 мача през миналия сезон, като отбеляза 6 гола – включително хеттрик при победата с 5-0 над Саутхемптън, които също ще играят във Висшата лига през новия сезон. Той е четвъртото лятно попълнение на ,,лисиците” под ръководството на треньора – Стив Купър, след Боби Де Кордова-Рийд, Майкъл Голдинг и Кейлъб Околи.