google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лестър Сити записа разгромен успех с 4:0 при домакинството си на Астън Вила в последен двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига.

Две попадения за “лисиците” отбеляза звездата на тима Джейми Варди, който се появи като резерва в 59-ата минута.

Варди не бе играл в последните два мача на своя тим срещу Норич (0:1) и Бирмингам (1:0), тъй като бе контузен. Тази вечер той се появи на мястото на Келечи Ихеначо в 59-ата минута и отбеляза две попадения за успеха на своя тим. Другите два гола бяха дело на Харви Барнс.

В 10-ата минута на срещата Лестър можеше да открие резултата, но Пепе Рейна се намеси добре при удар с глава на Джони Еванс. Малко след това Харви Барнс пропусна добра възможност за попадение за домакините. В 32-рата минута удар с глава на Ихеначо мина покрай десния страничен стълб на вратата на бирмингамци.

Лестър заслужено поведе в резултата в 40-ата минута, когато Олбрайтън намери Барнс, който с прецизен удар вкара за 1:0. Две минути преди края на полувремето Конър Хурихан от състава на Вила получи жълт картон за грубо нарушение.

“Лисиците” започнаха много силно второто полувреме и имаха шансове за второ попадение, но Ихеначо и Еванс пропуснаха. В 59-ата минута Джейми Варди се завърна след контузия, заменяйки Келечи Ихеначо.

Варди веднага получи своя шанс и в 63-ата минута се разписа от дузпа, която бе отсъдена след намесата на ВАР – 2:0. Това бе първи гол за английския нападател през тази година. В 80-ата минута звездата на Лестър направи аванса на тима класически. Варди вкара трето попадение, с което всичко в срещата бе ясно.

Крайният резултат 4:0 оформи Харви Барнс, реализирайки втория си гол в мача. Втора асистенция пък направи крилото Марк Олбрайтън.

С този си успех тимът на Лестър се затвърди на третото място в класирането на “Премиър Лийг” и има актив от 53 точки – пет повече от четвъртия Челси. Отборът на Астън Вила пък остана в зоната на изпадащите на 19-ото място с 25 точки.