Лестър разгроми Шефилд Юнайтед и вече е втори във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Келеши Ихеаначо блесна с три попадения във вратата на "остриетата"

Лестър Сити изигра страхотен мач срещу Шефилд, след като записа успех с 5:0 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Келеши Ихеаначо се отчете с хеттрик, а Айозе Перес и Ампаду (автогол) бяха останалите реализатори при успеха на тима на Брендън Роджърс.

С тази гръмка победа, тимът на Лестър се изкачи на втора позиция във временното класиране на Висша Лига на Англия с 56 точки преди двубоя на Ман Юнайтед срещу Уест Хем тази вечер, докато тимът на Шефилд е последен с 14 точки.

Лестър имаше превъзходство още от началото на двубоя, но пропусна някои добри възможности, за да вземем ранен аванс. В 39-ата минута Джейми Варди изработи първото попадение на Ихеаначо, който от близка дистанция порази вратата на Рамсдейл.

В 64-ата минута Айозе Перес получи подаване на границата на пеналта и с премерен удар в левия ъгъл вкара за 2:0. Пет минути по-късно Джейми Варди отново даде головия пас за Ихеаначо, който направи резултата 3:0.

В 78-ата минута Ихеаначо отправи мощен удар и Рамсдейл не успя да реагира, за да може да оформи своя хеттрик – 4:0.

Две минути след това Ейтън Ампаду засече топката в собствената си мрежа и така бе оформен крайният резултат 5:0 в полза на “лисиците”.