Лестър се присъединява в битката за подписа на талант от Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младокът впечатли с изявите си през миналия сезон

Лестър Сити е предявил оферта  за нападателя на Ювентус Матиас Суле.

Суле е смятан за един от най-добрите млади футболисти в този момент, след като 21-годишният футболист прекара уникален период под наем в италианския Фрозиноне, който изпадна в Серия Б. Въпреки изпадането на отбора, националът на Аржентина до 20 г. блестеше по време на престоя си на стадион ,,Бенито Стирпе, отбелязвайки 11 гола и давайки 3 асистенции в 36 мача в лигата. След като впечатли по време на наема си, Суле се завърна в Ювентус за предсезонната подготовка и е част от отбора на Тиаго Мота, който се подготвя за сезон 2024-25.

Според италианското издание La Gazzetta dello Sport, Лестър е направил първия официална оферта за Матиас Суле. Статията твърди, че ,,лисиците” са изпратили оферта на стойност 25 милиона евро (21 милиона британски лири) плюс добавки за 21-годишния играч, който никога не е играл професионален клубен футбол извън Италия. Знае се, че ,,старата госпожа” няма намерение да приема тази оферта, защото  искат минимум 30 милиона евро (25,2 милиона паунда) плюс добавки.

В момента не е ясно дали Лестър ще изпрати подобрена оферта или ще се откаже от евентуална сделка и да търси по-бюджетен атакуващ футболист.

Освен Лестър, се знае, че към Суле има огромен интерес от Уест Хям и Рома.