Лестър ще се пребори с Арсенал за подписа на защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лестър Сити е близо до привличането на Райън Бертранд със свободен трансфер, побеждавайки Арсенал в надпреварата за опитния ляв бек

Според Football Insider , Лестър Сити се приближава към това да направи Райън Бертранд второто си лятно подписване. “Лисиците” се очаква да спечелят битката с Арсенал в надпреварата за защитника, който напусна Саутхемптън по-рано този месец и ще премине със свободен трансфер на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Лестър Сити ще се опита да надгради триумфа си във ФА Къп и петото място от миналия сезон, като привлича някои класни играчи в този прозорец. “Лисиците” вече подписаха с голмайстора на австрийската Бундеслига Пастън Дака от РБ Залцбург, побеждавайки множество клубове от Висшата лига, а сега са близо до подписа на опитния ляв бек Бетранд.

Кристиан Фукс, който изигра ключова роля в триумфа за титлата на Лестър през 2015/16 г., напусна клуба след изтичане на договора му. Брендън Роджърс често разчиташе на ветерана, за да осигури алтернатива на левия бек, а сега забелязва Бертранд, за да запълни празнотата. Докато Бертранд е различен играч от Фукс, той предлага интересна опция на тази позиция.

Бертранд беше много важен играч за Саутхемптън, откакто се присъедини към “светците” от Челси през 2015 г., като направи 240 участия, записвайки 29 мача от първенството през миналия сезон. Крайният защитник ще вдигне класата на Лестър ще даде на Роджърс по-опитна опция за позицията от Люк Томас, което може да бъде полезно, когато Лестър играе в Европа.