Летни трансферни цели на Реал Мадрид – играчите в списъка на Зидан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Зинедин Зидан изведе Реал Мадрид до голям триумф в “Ла Лига”, но все още има една или две области, в които “лос бланкос” трябва да се подсилят през летния трансферен прозорец.

Огромното въздействие, което Covid-19 оказа върху футболните финанси, най-добре се илюстрира от Флорентино Перес, който изключва всички големи трансфери на Сантяго Бернабеу това лято. Президентът на Реал Мадрид е известен с любовта си към трансферите в световен мащаб, но дори той не желае да хвърля пари в създалата се ситуация.

“Ситуацията е наистина лоша”, каза той пред El Transistor преди малко повече от седмица. “Трудно е да се помоли играчите да намалят заплатите, за да се справим с кризата и след това да направим трансфери. Това може да изчака”.

“Реал Мадрид отново ще подпише с най-добрите, когато ситуацията се промени”, лаконичен бе Флорентино Перес.

Разбира се, това не означава, че няма да има промени в тима на “белия балет” в предстоящия трансферен прозорец. В момента съставът на Реал е доста добър, което си личи след напълно заслужения им триумф с титлата в “Примера”. В действителност именно превъзходството на Реал Мадрид в дълбочината на състава им помогна да бъдат по-добри от Барселона по време на сгъстената програма в края на сезона, причинена от пандемията на коронавирус.

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос беше с огромна роля за спечелването на титлата за “белия балет”, но той вече е на 34, така че Зинедин Зидан би обмислил да подпише с нов футболист в защита през лятото. Младежкият национал на Франция Дайо Упамекано е спряган за трансфер в Реал, но това може да се случи само ако Начо бъде проаден това лято.

Асът на Аякс Дони ван де Беек също остава евентуална опция за средата на терена, имайки предвид, че полузащитата трябва да се подмлади – появата на Феде Валверде през този сезон бе знак за това.

Иначе няма вероятност дългогодишната трансферна цел на “белия балет” Пол Погба да пристигне в испанската столица. Реал Мадрид просто няма да е готов да плати трансферната сума, необходима за привличането на световния шампион с Франция, който сега така или иначе може да удължи договора си на „Олд Трафорд“.

“Белият балет” обаче трябва да подпише с дефанзивен полузащитник, като понастоящем те нямат алетернатива на Каземиро. Следователно 17-годишната сензация на Рен Едуардо Камавинга би била идеално попълнение, но сделката ще зависи от тима от “Лига 1”, който ще трябва намали исканата за халфа цена. В началото на месеца спортният директор на Рен Флориан Морис заяви, че дори ще отхвърли оферта от 80 милиона евро за Камавинга.

В атака пък отборът на Реал Мадрид ще взима нови играчи само ако Лука Йович или Лукас Васкес напуснат. Зидан има огромно влияние за страхотния сезон на Карим Бензема, а в същото време “лос бланкос” се надяват Еден Азар да няма проблеми с контузии през новата кампания и да покаже пълния си потенциал.

Реал остават убедени, че бразилските младежи Винисиус Жуниър и Родриго са предопределени да правят страхотни неща на Бернабеу, а също така не трябва да се забравя, че Мартин Йодегаард и Такефуса Кубо все още са в състава на шампионите.

Реал Мадрид, обаче, ще се надява да намери постоянни клубове на доста футболисти – Дани Себайос, Мариано Диас, Хамес Родригес и Гарет Бейл – всички те са смятани за излишни в състава на Зидан. Треньорът никога не се е виждал очи в очи със Себайсос, който игра под наем в Арсенал през миналия сезон. Мариано може да се завърне във Франция, а Хамес Родригес се очаква да бъде продаден на разумна цена.

Раздялата с Бейл ще бъде далеч по-трудна, като се има предвид, че звездата от Уелс даде да се разбере, че той е напълно доволен да изкара последните две години от договора си в Реал на пейката, ако никой друг клуб не е готов да плаща неговата колосална заплата.