Лева класира Байерн на финала на Световното клубно първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полякът отбеляза двата гола при победата с 2:0 над египетския Ал Ахли

Байерн Мюнхен се класира за финала на Световното клубно първенство в Катар, след като се наложи с 2:0 над египетският Ал Ахли. Точен за европейския първенец на два пъти бе Роберт Левандовски. Германският тим влиза в спор за трофея с мексиканският Тигрес, който се справи на полуфинала с бразилския Палмейрас (1:0). Финалът ще се проведе в четвъртък.

Байерн очаквано беше по-офанзивният тим след първия съдийски сигнал, а през първите 45 минути Ал Ахли рядко излизаше от своята половина.

В 17-ата минута Павар центрира отдясно, топката се отби в бранител и попадна в Коман, той центрира за Гнабри, който веднага отклони към Левандовски, след което полякът с точен удар прати в мрежата на египтяните.

Няколко минути по-късно Нойер трябваше да се намесва за първи път в мача, спасявайки след удар с глава на Ел Сулия.

Марк Рока отправи нелош диагонален удар в 24-ата, но топката мина покрай левия страничен стълб, а три по-късно испанецът пропусна от по-чиста позиция и стреля във вратаря.

В 37-ата Левандовски беше изведен сам срещу вратаря на Ал Ахли, но прехвърлящият му удар мина над вратата.

След почивката египетският тим изравни играта, но без да успее да застраши сериозно вратата пазена от Мануел Нойер.

Томас Мюлер пропусна да реализира в 57-ата, а удар с глава на Чупо-Мотинг попадна в обсега на Ел Шенауи.

В 85-ата минута резервата Лерой Сане центрира от самата аутлиния, прехвърляйки вратаря, а Левандовски на далечната греда необезпокояван прати с глава в мрежата за втори път, оформяйки крайното 2:0.