google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен победи много трудно Падерборн с 3:2 на собствен терен в първи мач от 23-ия кръг на “Първа Бундеслига”. Големият герой за баварците бе Роберт Левандовски, който вкара 2 попадения, включително и победното в края на срещата.

Байерн бе по-активният отбор от началото на мача и в 8-ата минута Левандовски можеше да отбележи, но ударът му с глава бе неточен. В 25-ата минута домакините откриха резултата чрез Серж Гнабри. Немският национал бе точен за 1:0 след добра асистенция на Корентен Толисо.

Три минути след това Левандовски стреля с глава право в ръцете на вратаря на гостите Леополд Цингерле. В 41-вата минута Филипе Коутиньо се опита да изненада вратаря на съперника, но ударът му бе слаб. Изненадващо за мнозина, Падерборн изравни резултата в 44-ата минута, като Нойер излезе извън наказателното поле и не усп да с справи със Сърбени, който вкара в опразнената врата за 1:1.

Байерн трябваше да чака до 70-ата минута на мача за втория си гол. Левандовски се възползва от грешка в отбраната на съперника и се разписа за 2:1. Падерборн обаче показа характер и изравни резултата в 75-ата минута чрез Михел.

В 79-ата минута Кингсли Коман пробва шут, но вратарят на гостите спаси. Двубоят вървеше към равен резултат, но Левандовски не позволи на гостите да вземат точка. Полският национал вкара втория си гол в мача в 88-ата минута след асистенция на Гнабри и донесе трите точки на баварците.

С тази си победа, Байерн дръпна с 4 точки на върха в класирането пред втория РБ Лайпциг, който е с мач по-малко. Падерборн пък остана на последната позиция в лигата с актив от 16 точки.