google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байер Леверкузен се класира на финала за Купата на Германия, след като постигна очаквана победа срещу четвъртодивизионния Саарбрюкен с 3:0 като гост. Победата за “аспирините” дойде сравнително лесно, след като те вкараха два гола още до 19-ата минута на срещата чрез Диаби и Аларио.

Наставникът на Леверкузен – Петер Бос, заложи на своите титуляри и по никакъв начин не подцени съперника. Извън състава на тима е контузения Кай Хаверц, като на негово място започна младокът Флориан Виртц. В нападение за “аспирините” действаха още Аларио и Диаби.

Байер Леверкузен притисна своя опонент още от самото начало на мача. “Аспирините” откриха резултата в 11-ата минута чрез Муса Диаби, който се разписа след асистенция на Керем Демирбай. Полузащитникът се отличи с още една асистенция осем минути по-късно, когато предостави отличен пас за Аларио и нападателят вкара за 0:2. Тимът на Петер Бос доминираше напълно и можеше да вкара трети гол до почивката, но Паулиньо пропусна добра ситуация.

През второто полувреме Байер отново бе по-добрият отбор. “Аспирините” реализираха трети гол в 58-ата минута чрез Карим Белараби, като головото подаване отново бе на Демирбай. В 79-ата минута Белараби можеше да вкара втори гол в мача, но стражът на съперника направи отлично спасяване.

Байер Леверкузен очаква съперника си на финала в Берлин, който ще бъде определен в утрешния мач между Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт.