Левски чака Боруков да се включи в подготовката на отбора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият нападател вече води разговори с Наско Сираков, но не получи предложение за договор

В Левски очакват централният нападател Преслав Боруков да се включи към подготовката на „сините“. 21-годишният талант вече води разговори с босът на столичани Наско Сираков, но футболисът тогава не получи предложение за договор, а причината бе неясното финансово бъдеще на Левски. Сега надеждите на „Герена“ са, че ситуацията ще се подобри до дни, което пък ще задвижи лятната селекция, информира „Тема Спорт“.

Наставникът Живко Миланов вече заяви, че ще настоява за взимането на поне четирима нови. “Сините” искат да подсилят както нападанието, така и защитата. През миналата кампания отборът имаше изобилие от централни нападатели, но сега положението е коренно различно. В сегашните контроли на „сините“ Миланов поставя на върха на атаката Мартин Петков, а взетият през зимата за централен нападател Билал Бари е ползван като дясно крило. Мароканецът, който все още няма официален гол за тима, се справя доста добре на фланга.

Боруков е юноша на Левски, но още в ранна възраст бе продаден на Шефилд Уензди. Нападателят се завърна у нас като свободен агент през миналата кампания и подписа за един сезон с Етър, оставяйки силна кампания зад гърба си. Боруков бе на терена в 30 шампионатни мача, в които се разписа 12 пъти и стана голмайстор на „виолетовите“. Първото му попадение в родния елит пък бе точно срещу Левски, при това на “Георги Аспарухов”.

Въпреки че имат и други опции за централен нападател, в Левски имат желание да си върнат своя кадър.