Левски изрази ясна позиция за ТВ правата, върна заема за заплати 1
0 0

Днес се проведе заседание на Надзорният и Управителният съвет на „ПФК Левски“, като бе гласувано за погасяване на краткосрочния заем от 199 999 лв., който беше изтеглен за оперативни нужди в края на миналия месец. Сумата беше върната предсрочно с минимална лихва. Както е известно, с тази сума отборът на Левски плати заплатите на футболистите.

На заседанието бе обсъдено актуалното финансово състояние на клуба, както и организационни въпроси, сред които охраната на домакинските мачове на клуба. Бе взето решение и следващия мач на стадион „Георги Аспарухов“ срещу „Царско село“ на 23 август да се поеме от фирмата, която осигурява денонощната охрана на стадиона, както беше и в първата среща с „Берое“. Междувременно клубът ще организира прозрачна процедура по събиране на оферти за определяне на дългосрочен партньор в работата по сигурността и безопасността на зрителите на нашия стадион „Георги Аспарухов“.

На провелото се заседание бе разгледано подробно предложението на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига за разпределение на парите от тв права в последната година от подписания през 2015 г. договор. „ПФК Левски“ подписва това разпределение с особено мнение, като категорично заявява позицията си, че няма да подпише одобрения вече от БФС нов контракт за телевизионните права и ще използва всички механизми, за да защити своите права.

“Сините” смятат, че са най-популярният и атрактивен за отбор за зрителите пред малкия екран в България. Те искат да получават по-голям дял от разпределението на парите за тв правата.

В последната точка в дневния ред, Илия Христов запозна колегите си от Надзорния и Управителния съвет с годишния отчетен доклад на директора на детско-юношеската школа Йончо Арсов. За работата в академията през последната година бе дадена отлична оценка, като се отчита необходимостта от намирането на допълнителни спонсори. Те трябва да подпомагат дейността на школата, с което да бъде запазен високият професионален стандарт, наложен в нея.