Левски изтръгна трите точки срещу Пирин на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С попаденията на Уелтън и Асен Митков, "сините" се изкачиха на третото място в efbet Лига

Левски успя да се озове на третото място в класирането, след трудно постигната, но сладка и важна победа над Пирин (Благоевград) с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в отложена среща от шестия кръг на efbet Лига.

Първото сериозно положение в мача дойде в шестата минута и бе на сметката на домакините. Цунами центрира към Рикардиньо, който отигра с глава и преодоля недобре излезлия Максим Ковальов, но не успя да уцели очертанията на вратата. В 14-ата минута Джавад Ел Джемили допусна груба грешка при опита си да върне топката назад и изведе Юго Комано сам срещу Николай Михайлов, но вратарят на “сините” запази самообладание и успя да се справи с удара на френския нападател.

Левски бе близо до гол в 38-ата минута, когато след центриране на Дарлан от корнер Цунами нанесе удар с глава, вратарят спаси, след това левият бек не успя да отправи добавка. Минута след това и Асими Фадига се озова на прекрасна позиция сам срещу Ковальов, но украинецът някак си изби в корнер.

В последната минута от редовното време на първата част Асими Фадига опита да повтори фамозното си изпълнение от мача с Айнтрахт Франкфурт, но Максим Ковальов продължи с блестящите си изяви и запази мрежата си суха след страхотния удар на французина към горния ляв ъгъл.

Играта бе прекъсната за кратко заради димна завеса от Сектор “Б”, а в 54-ата минута на Уелтон му се откри възможност да пробва да обърне задна ножида от границата на наказателното поле и нанесе никак нелош удар, но не успя да намери очертанията на вратата.

Час игра след началото Уелтон центрира към Рикардиньо, той се размина с топката, тя все пак падна в краката на Роналдо, а той от вратарското поле стреля, но Ковальов го отказа отново. Няколко секунди по-късно Ел Джемили стреля от дистанция и вратарят улови безпроблемно.

В 75-ата минута Уелтон за пореден път пробва рефлекса на Ковальов, който бе заел отлична позиция и изби с левия си крак.

Три минути по-късно Уелтон проби стената Максим Ковальов. Рикардиньо добре свали топката с глава към бързоногия си сънародник, който остана очи в очи с украинския страж и с елегантен удар по земя плъзна топката покрай него за 1:0.

В 87-ата минута Левски си реши всичко с втори гол. Роналдо проби отдясно и бе съборен в наказателното поле, дузпа не последва, но бразилецът продължи топката към Асен Митков, който с едно докосване отправи великолепен удар в горния десен ъгъл, с който матира Ковальов – 2:0.