Левски надви Академия Пандев и спечели Купа „Георги Соколов“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с убедителен успех, Бари с две попадения

Левски победи Академия Пандев с 3:1 на “Герена” в двубоя за Купа “Георги Соколов”. Билал Бари вкара две попадения за “сините”, а един гол добави Роналдо. Почетното попадение за гостите вкара Сашко Пандев в края на двубоя.

Мъри Стоилов заложи на всичко най-добро и явно е избистрил състава си за предстоящия сезон 2022/23. Неприятната новина за треньора на “сините” бе контузията на Ивелин Попов в 10-ата минута. Попето бе заменен принудително от Билал Бари, който пък се представи много силно в срещата.

Левски доминираше още от самото начало и откри в 6-ата минута, когато Уелтон проби по крилото и намери Роналдо, който от близка дистанция вкара за 1:0.

В средата на полувремето удар на Уелтон срещна напречната греда, след което бразилецът пробва да вкара с глава, но стражът на гостите спаси. В 35-ата минута Билал Бари удвои аванса на “сините”. Нападателят вкара с глава след отлично центриране на Блажевич – 2:0.

Академия Пандев имаше шанс да намали резултата си в началото на втората част, но появилият се като резерва вратар Пламен Андреев спаси удар на Мартин Гьоргиевски.

В 70-ата минута възпитаниците на Мъри Стоилов вкараха трети гол. Точен бе Билал Бари, който от близо вкара втория си гол в мача и сложи точка на спора.

Осем минути преди края на двубоя Сашко Пандев – брат на известния Горан Пандев, вкара почетен гол за гостите, като по този начин бе оформен крайния резултат 3:1 в полза на Левски.

Стартов състав на Левски: 13. Николай Михайлов, 21. Анте Блажевич, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Вандерсон Цунами, 30. Филип Кръстев, 7. Георги Миланов, 14. Илиян Стефанов, 18. Роналдо, 17. Велтон, 10. Ивелин Попов