Левски обмисля завръщане на Обертан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сините без задължения към играчите след подписването на спонсорския договор

Поелият финансова глътка Левски веднага започна да прави планове за привличането на нови попълнения, с които да успее да се измъкне от незавидната си позиция във временното класиране в Първа лига.

Изненадваюо или не, на Герена обмислят да си върнат френското крило Габриел Обертан, твърди “Тема Спорт”. Именно 31-годишният флангови играч, който в момента носи екипа на турския Ерзурумспор, е гласен за големия коз на зимната селекция.

Бившото крило на Манчестър Юнайтед и Нюкясъл премина в отбора от югоизточната ни съседка след престой на “Георги Аспарухов”, а сега за неговото връщане щял да съдейства бившият бос на клуба Спас Русев.

Контрактът на Обертан с Ерзурумспор изтича през лятото, а това означава, че ако Левски иска да го вземе още през януари, ще трябва да плати трансферна сума.

На “Герена” обаче се надявали французинът, записал тази есен 10 мача без реализиран гол, да успее да разтрогне с клуба си по взаимно съгласие.

В Левски вече дишат спокойно след подписването на договора с австрийската строителна компания Strabag. Стана ясно, че са изчистени всички задължения към сегашните футболисти в клуба и по този начин няма никаква опасност за напускане на играчи по финансови причини.

Освен това в касата ще влезе и нелоша сума от трансфера на Станислав Иванов в американския Чикаго Файър. До дни Сините може да осъществят още няколко изходящи трансфера, като за продажба се спрягат имената на Найджъл Робърта и Паулиньо.