Левски обяви новите заплати, чужденците масово напускат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият мажоритарен собственик на останалия без излаз към Европа Левски Наско Сираков вече е информирал футболистите за предстоящото сериозно орязване на заплатите.

Новите условия, разбира се, не са били приети с въодушевление от чужденците в тима, като по-голямата част от тях са обявили, че няма да останат на Герена.

Със сигурност от “Георги Аспарухов” си тръгват Франко Мазурек и Насиру Мохамед, чиито крупни възнаграждения няма как да бъдат плащани в условията на свирепата финансова криза в отбора.

Според източници, близки до делата в клуба аржентинският халф се е разписвал срещу 22 500 евро на месец, а възнаграждението на Мохамед по договор е било малко по-ниско.

На този етап единственият легионер, който е дал съгласие да остане дори със силно орязана заплата е гръцкият защитник Янис Каргас.

Други двама чужденци са поискали няколко дни за размисъл, като открито са заявили, че биха останали, само в случай че не успеят да си намерят нов отбор преди началото на следващия сезон.

Голяма част от българите в състава са изразили готовност да подпишат контракт със силно занижени финансови параметри.

Левски продължава да се бори с огромни трудности, като в последния си мач от първенството срещу Локомотив Пловдив снощи се яви с група от 15 човека, включваща няколко юноши.

Старши треньорът Георги Тодоров призна, че ситуацията в клуба продължава да е тревожна, тъй като заплатите на играчите не са изплатени.