Левски прекъсна черната серия в efbet Лига с победа над Локо Пд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" се наложиха с 1:0 над пловдивския тим при повторния дебют на Славиша Стоянович на "Герена", Робърта вкара за първи път през сезона

Левски се наложи с 1:0 над Локомотив (Пд) в повторния дебют на Славиша Стоянович начело на „сините“. Единственият гол в отложения от 12-ия кръг мач, беше дело на Найджъл Робърта от дузпа през първото полувреме.

Така Левски прекъсна серията от пет поредни мача в шампионата без победа, в която „сините“ имат само 1 точка (нулево реми с Ботев Враца от 3 октомври). Загубата за Локомотив пък идва дни след историческия успех с 6:0 над градския съперник Ботев.

Така „черно-белите“ остават втори с 27 точки, на две от лидера Лудогорец. Левски пък е с 14 точки и се изравни с 9-ия Ботев Пловдив.

Здравко Димитров центрира от фаул в 10-ата минута, на далечната греда Живко Атанасов бе непокрит и засече в движение кълбото, но прати в аут, а и освен това реферът отсъди нарушение при атаката на домакините.

В 16-ата минута Найджъл Робърта отправи плътен удар към вратата на Локомотив, Луков опита да улови топката, но я изпусна и тя влезе в мрежата. За късмет на „железничарите“ голът не беше зачетен, след като съдията свири фаул за игра с ръка на Насиру Мохамед.

Момчил Цветанов направи фрапантна грешка в 35-ата и при опит да върне назад, подари топката на Насиру Мохамед. Ганаецът преодоля Алмейда, след което Павел Витанов го фаулира в наказателното поле и Валентин Железов отсъди дузпа за домакините. Найджъл Робърта стреля точно от бялата точка, вкарвайки първия си гол за сезона.

След почивката първа по-сериозна възможност се откри пред „сините“ в 59-ата, когато Гомис сбърка при изнасянето на топката, а Юруков побърза да изведе Робърта. Точно преди нидерландецът да нанесе удар се намеси Масоеро, получи се обаче рикошет и кълбото мина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 69-ата Умарбаев центрира от фаул, Гомис надскочи всички и засече с глава, но мерникът му изневери и прати в аут.

Последваха силни минути за гостите, които организираха няколко добри атаки, но без да се налага вратарят на Левски Николай Михайлов да се намесва.

Нови попадения не паднаха и Левски се поздрави с трите точки.