Левски се срина за три минути срещу Ботев (Пловдив) и загуби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" водеха до почивката, но две безобразни игри при корнери им костваха победата

Левски записа загуба в последния си домакински мач в efbet Лига този сезон. “Сините” допуснаха поражение от Ботев (Пловдив) с 1:2 след пълен обрат, а за “канарчетата” това е първи успех на “Герена” от 30 години насам.

Домакините стартираха много агресивно още в 4-ата минута поведоха. Здравко Димитров центрира от корнер, Мартин Петков от трудна позиция нанаесе техничен изстрел, който срещна десния страничен стълб, а Живко Атанасов бе на точното място и реализира отблизо.
Левски се срина за три минути срещу Ботев (Пловдив) и загуби 1
Четири минути по-йъсно Ботев можеше да изравни, след като Маркиньос подаде към Емануел Току в наказателното поле и крилото нанесе изстрел, но се получи рикошет и топката мина над напречанта греда.

В 18-ата минута Рабей изведе Джонатан зад гърба на защитата на Левски, но Начо Монсалве се хвърли на страхотен шпагат и чисто спря атаката.  Малко след половин час игра гостите организираха скоростна контраатака, Атанас Илиев се пребори на границата на наказателното поле с Начо Монсалве и се озова очи в очи с Михайлов, но капитанът на “сините” направи страхотно спасяване с една ръка.

След почивката пловдивчани нанесоха своя смъртоносен удар в рамките на три минути. В 46-та минута Реда Рабей центрира от ъглов удар, след което се получи разбъркване в наказателното поле на “сините” и Емануел Току отправи изстрел в близкия ъгъл, за да изравни.
Левски се срина за три минути срещу Ботев (Пловдив) и загуби 2
Само три по-късно “канарчетата” повториха упражнението. Рабей центрира от корнер, но този път отляво, отбраната на домаините отново не бе добре подредена и Току с мощен изстрел по земя прати топката за втори път зад Михайлов.
Левски се срина за три минути срещу Ботев (Пловдив) и загуби 3
В 69-та мунита появилият се от скамейката Радослав Цонев от границата на наказателното поле нанесе изстрел в долния десен ъгъл, но Георги Аргилашки решително изби.

Така Левски остана втори в група А с 38 точки, зад тях е Царско село с 37, а Ботев (Пловдив) е последен с 29 пункта.

Левски – Ботев (Пловдив) 1:2
1:0 Атанасов 4
1:1 Току 46
1:2 Току 49

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Атанасов, Райнов, Найденов, Димитров, Начо Монсалве, Галчев, Мартин Петков, Марин Петков, Краев, Михайлович

Ботев (Пд): Аргилашки, Джонатан, Конате, Генев, Мартинс, Илиев, Еспиноза, Току, Рабей, Роботов, Филипов