Левски си прицели в бюджет от половин милион… на месец

Прочетена:192
Левски си прицели в бюджет от половин милион... на месец 1
0 0

Съкращаването на бюджета на Левски е факт, а крайната цел, която шефовете на Сините са си поставили е 500-600 хиляди лева на месец.

Това разкри днес председателят на Управителния съвет на клуба Павел Колев, който отново заговори за заема към “малката фирма” без да разкрие коя е тя и кой всъщност стои зад нея.

“Имаме малък заем, към малка фирма,” започна в познатия си стил Колев. “Обявихме официално сумата, за да разсеем спекулациите. Завъртяха се всякакви теории. Но нещата са прости.

“Единственото, което тази фирма постави като условие е тази фирма да не се центруфугира в медийното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в Левски ще бъде прозрачно похарчена.

“Има важен детайл, който е свързан с разговорите, които се водят от УС и мажоритарните акционери свързани със спонсори или рекламодатели. Никой такъв спонсор не би желал помощта му непрекъснато да бъде обявявано в публичното пространство. Това би отблъснало потенциални рекламодатели.

“Предприемаме всякакви ходове за задържане корабата над водата. Дошлите пари вчера са похарчени за заплати на футболисти, които в момента са в съблекалнята на Левски. Оставяме настрана факта, че Наско Сираков анонсира в началото на месец юли, че в края на месеца ще започне някакво плащане на забавените заплати. Разговорите с потенциални рекламодатели или спонсори не са приключили.

“Нормално бе Левски да потърси вариант, клубът да вземе средства, които да бъдат използвани. Тези пари ще бъдат върнати. Водим разговори и за продажба на футболисти.

“Не сме се ангажирали с дългосрочна политика с теглене на заеми. Каква е лихвата? Тя е минималната – 4% годишно. Не очаквам Левски да има проблем да изплати тази сума до 2-3 седмици…”

Колев добави също, че повечето от изговореното в публичното пространство на тема трансфери няма много общо с действителността.

“90% от нещата за продажби за спекулации,” обяви той. “Имаме конкретна оферта за футболист в момента. Надявам се, че това ще доведе до продажба. Когато всички стъпки бъдат извървени, ще съобщим официално.

“Интерес към наши играчи има. Миналата седмица имаше едно събитие в света на трансферите. То бе изцяло дигитално. Над 500 клуба от цял свят бяха събрани на едно място. Можеха да разговарят един с друг. В рамките на 11 минути бе всеки разговори. Говорих с 20 клуба тогава.

“Повечето от тях бяха подготвени с информации за наши играчи. Това не е изненада. Това е един от начините Левски да получи свежо финансиране. В света на футбол това не е нещо необичайно. Ние имаме играчи, които предизвикват интерес и то сериозен.

Колев не изненада никого, обявявайки че очаква особено тежък сезон.

“Другият сезон ще бъде тежък за всички. Нашите очаквания бяха консервативни, но смели, но едва ли ще бъдат оправдани. Надяваме се с тези трансфери да покрием солидна сума от задълженията в последните 4-5 месеца.

“Има няколко части за това, колко пари ще са нужни за идръжката на клуба. Ще можем да кажем с точност към края на септември. Свършихме огромна работа по свиване на бюджета, за намаляване на заплатите, за разсрочване на задълженията.

“В момента правим калкулации. Крайната ни цел е бюджетът на Левски да бъде сведен до 500 – 600 хиляди лева. Като тук да влизат вноските към НАП и стари задължения. С 300% ще се намели месечния бюджет на Левски. В момента не мога да отворя. Вече сме далеч от тези параметри, които бяха около 1,5 милиона на месец. В август сме около 800 хиляди лева.”

Колев отказа да разкрие конкртените заплати на отделните играчи.

“Колко заплати са изплатени, мисля, че не е уместно да коментираме. Ясно е, че с 200 000 лева не можем да дадем повече от една заплата.”

Бившият журналист обяви, че Левски има засължения към един български и един чуждестранен клуб.

“Имахме задължение към български клуб, той се съгласи да го отложим. Имахме към чуждестранен. Той прояви разбиране, но от УЕФА не проявиха. Обслужвани са всички договорни отношения с фирми. Говоря за стадион и така нататък…

“Простичко е, пари нема – действайте. Ние не караме никого на сила”, каза още Колев.

Сподели