Левски ще се връща на победния път в най-старото столично дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер от 20:15 ч. отборите на Славия и Левски се изправят един срещу друг в мач от 9-ия кръг на efbet Лига

Славия приема Левски в най-старото столично дерби, което е част от програмата на 9-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора са във втората половина на класирането и ще преследат трите точки, които са от голямо значение за тях. Тимът на Левски ще се стреми да се върне на победния път след два мача без успех, докато Славия ще преследва едва втората си победа за сезона.

В последния си мач тимът на Георги Тодоров направи реми 0:0 на собствен терен срещу Ботев Враца. “Сините” не предложиха почти нищо в офанзивен план в тази среща и ще трябва да се представят по-добре в атака, ако искат да спечелят най-старото столично дерби. В последната си визита тимът на Георги Тодоров загуби с 1:2 от Ботев Пловдив. В предстоящия мач наставникът на гостите няма да може да разчита на трайно контузените Борислав и Радослав Цоневи, а извън строя е и Насиру Мохамед. Направилият отлични изяви за младежкия национален отбор Здравко Димитров се очаква да бъде титуляр, като ще действа в атака заедно с Паулиньо и Робърта. Повторен дебют за Левски ще направи Мартин Райнов, който подписа договор с клуба преди броени дни.

Отборът на Славия загуби с 1:2 на терена на Монтана в последния си шампионатен мач. Домакините са на предпоследното 13-то място с актив от 4 пункта, като имат 7 точки по-малко от предстоящия си съперник, който е на 8-ата позиция.  Феновете на Славия ще се надяват отборът да постигне по-добър резултата в повторния дебют на Александър Тарханов начело на клуба. руският специалист няма да може да разчита на двама основни играчи – Милен Гамаков и Филип Кръстев, които са контузени. В стартовия състав се очаква да попадне ветеранът Димитър Рангелов, който ще води нападението на “белите” заедно с Ради Кирилов.

Вероятни състави:

Славия: Г. Петков, А. Христов, Виячки, Терзиев, Попадийн, Карабельов, Бенгюзов, Стоев, В. Христов, Кирилов, Рангелов.

Левски: Михайлов, Стаматов, Атанасов, Петков, Найденов, Райнов, Даске, Паулиньо, А. Краев, Димитров, Робърта.