Левски загря за реванша с Хамрун с победа над Пирин на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Точен за столичния клуб бе Роналдо, който реализира с глава в 70-ата минута!

След като преди броени дни тимът на Левски надделя с 1:0 над Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите, сега “сините” се наложиха със същия резултат над Пирин Благоевград в двубой от 5-ия кръг в Първа лига.

Възпитаниците на Станимир Стоилов владееха инициативата на “Георги Аспарухов” през почти целия мач срещу “орлетата” и съвсем логично се поздравиха в края с трите точки.

Единственото попадение в срещата падна в 70-ата минута, когато Роналдо бе точен с глава след асистенция на Патрик-Габриел Галчев.

Левски загря за реванша с Хамрун с победа над Пирин на "Герена" 1

 

В 5-ата минута Филип Кръстев центрира добре от пряк свободен удар в наказателното поле, където Андриан Краев засече хубаво с глава към далечната греда, но стражът Янко Георгиев изби топката в корнер.

Няколко секунди по-късно Патрик-Габриел Галчев намери непокрития Илиян Стефанов, който стреля с глава, но вратарят на “орлетата” успя с крак да спре коженото кълбо точно на голлинията. Впоследствие имаше изстрел на Филип Кръстев, който обаче бе блокиран.

“Сините” бяха много близо до откриването на резултата в 11-ата минута, но ударът на Хосе Кордоба се отклони в левия страничен стълб.

Натискът на Левски продължаваше и в 14-ата минута Роналдо шутира от дистанция, но неточно.

Първият удар за състава на Пирин дойде в 22-ата минута и бе дело на бившият играч на Левски Христофор Хубчев, но изстрелът на бранителя премина над вратата на Пламен Андреев.

Четвърт час преди края на първото полувреме Патрик-Габриел Галчев стреля опасно, но Янко Георгиев отрази в ъглов удар.

В 39-ата минута Уелтън опита труден шут от движение отляво в наказателното поле, който отиде право в ръцете на вратаря на Пирин.

В 44-ата минута тимът на Левски организира нова силна атака по десния фланг, която завърши с удар от Филип Кръстев, но халфът прати кълбото над вратата на Георгиев.

Второто полувреме също стартира с натиск на “сините”, които обаче така и не успяха да стигнат до попадението и да преодолеят Янко Георгиев.

След точно час игра Хосе Кордоба се извиси в наказателното поле над всички и стреля с глава, но топката не намери очертанията на вратата на Пирин.

Малко след това Роналдо получи добро подаване и шутира мощно, но Янко Георгиев отрази изстрела и направи поредното си невероятно спасяване.

В 65-ата минута Уелтън нахлу на скорост в наказателното поле на “орлетата” и отправи шут към далечния ъгъл, който мина на сантиметри от левия страничен стълб на Георгиев.

Левски най-после поведе в резултата, като това се случи в 70-ата минута. Тогава Патрик-Габриел Галчев получи много пространство на десния фланг и центрира в наказателното поле, а там Роналдо с глава реализира дебютното си попадение за столичани в Първа лига.

5 минути преди края на срещата гостите останаха в намален състав, след като Красимир Станоев извърши нарушение срещу Георги Миланов и получи втори жълт картон.

В 93-ата минута Жереми Петрис, който се появи от пейката, получи отлична възможност да реализира на празна врата, но защитникът не успя да го стори и изстрелът му премина на сантиметри от вратата на Пирин.

Снимки: start-photo.bg