google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Левски загуби с 1:2 от Олександрия в последната си контрола на лагера в турския курорт Белек. Това бе първо поражение за водения от Петър Хубчев отбор през 2020 година. По време на лагера си в Турция, Левски записа 3 победи и 1 загуба.

Единственият гол за Левски отбеляза Станислав Костов, за когото това бе първо попадение по време на зимната подготовка. Нападателят се появи като резерва и се разписа в 76-ата минута. Попаденията за Олександиря пък бях дело на Ситоло и Задерака, които дадоха комфортен аванс на украинците до 60-ата минута. В края на двубоя пък двама играчи пък бяха изгонени – Горанов и Безбородко, след като бяха най-активни в заформилото се меле на терена.

Левски започна в оптимален състав тази среща, която бе последна за тима преди поднояването на втория дял от първенството. “Сините” ще се изправят срещу ЦСКА в събота /15 февруари/. Петър Хубчев залози на вратата на черногорския страж Милан Миятович, а пред него действаха Миланов, Рейш, Ейлофсон и Горанов. В средата на терена си партнираха Славчев и Тиам, а пред тях играха Станислав Иванов, Мазурек и Паулиьо. На върха на атаката започна Дени Алар.

Левски обаче не се представи на ниво през първата част. Олександрия бе по-активният отбор в началото на мача и можеше да открие резултат след пряк свободен удар. В 33-ата минута украинският тим поведе с гол на Ситало. Нападателят се справи с Тиам и от малък ъгъл вкара красив гол във вратата на Миятович. Левски можеше да изравни в 40-ата минута, но ударът на Дени Алар бе спасен от Панкив.

Петнадесет минути след началото на втората част, Олександрия вкара втори гол. Задерака вкара хубаво попадение за 0:2, с което удвои аванс на своя тим и предреши крайния изход на срещата.

В 76-ата минута Левски стигна до почетно попадение, след като Станислав Костов реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Холмар. В следващите минути “сините” приложиха натиск и опитаха да изравнят. Тиам обаче пропусна да реализира с глава в 85-ата минута и в крайна сметка резултатът остана непроменен.

В края на мача се получи здраво единоборство, което доведе до меле между играчи на двата тима, а Иван Горанов и Безбородко бяха изгонени.