Левски започна победоносно 2021-ва, удари Монтана на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Здравко Димитров и Стивън Петков отбелязаха попаденията за "сините" при успеха с 2:0 над Монтана

Левски спечели първия си официален мач за 2021-ва година с 2:0 срещу Монтана на стадион “Георги Аспарухов”. Възпитаниците на Славиша Стоянович доминираха в срещата от 17-ия кръг на efbet Лига, като головете за “сините” отбелязаха Здравко Димитров и Стивън Петков.

Славиша Стоянович заложи на две от новите попълнения тази зима, като титуляр на вратата започна Звонимир Микулич, а в центъра на отбраната действаше Ребин Сулака, който се изявяваше в отбора на Арда през есента. Нападението на “сините” бе водено от Стивън Петков и Найджъл Робърта.

Монтана имаше първата по-добра възможност за попадение в срещата, когато Стефан Цонков отклони с глава в наказателното поле в 6-ата минута, но топката не намери очертанията на вратата на домакините. Малко след това гостите имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Билал Бари, но дузпа не бе отсъдена.

В 15-ата минута “сините” откриха резултата чрез Здравко Димитров. Крилото получи подаване от Робърта и се справи с бранител на съперника, след което с прецизен удар порази вратата на Благой Макенджиев – 1:0.

Малко след половин час игра на “Герена” Здравко Димитров имаше шанс за второ попадение. Мартин Райнов му предостави топката, но ударът на Димитров бе блокиран. До края на полувремето Левски действаше стабилно в защита и запази аванса си.

Левски започна по-активно второто полувреме и в 50-ата минута вкара втори гол. Добра атака на домакините завърши с попадение на Стивън Петков, който вкара хубаво попадение с шут от дъгата на наказателното поле – 2:0.

Пет минути след това “сините” организираха ново попадение и бяха много близо до трети гол, но вратарят на Монтана се намеси отлично. В 63-ата минута пък удар на Ребин Сулака мина над вратата.

Минути след това дойде и една от малкото възможности за Монтана през втората част, която се откри пред Билал Бари, но таранът на гостите шутира неточно.

До края на срещата Левски не позволи изненада и запази аванса си, с което спечели трите точки и вече има 18 пункта в актива си, като се доближи на 4 точки до седмия Черно море. Тимът на Монтана пък остана с 14 пункта на 11-ото място.