Левски започва с намалянето на заплатите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Фонд „работна заплата“ в Левски ще бъде орязан с 30 до 50%, пише вестник „Меридиан мач“. Процентът на свиване за отделните играчи, ще зависи от големината на трудовите им възнаграждения. Колкото е по-голяма заплата на дадения футболист, толкова по-голям процент ще трябва да намали, ако иска да остане в Левски.

Първоначалната идея на новия мажоритарен собственик на клуба Наско Сираков е била директно да намали с ½ заплатите на всички играчи, но вече е променил плановете си. С 50% ще бъде редуцирана заплата на Симеон Славчев, който по информация на „Блиц“ прибира 22 000 евро.

Вторият най-голям акционер в дружеството – Тити Папазов също призна, че парите за заплати ще трябва да се намалят наполовина, ако Левски иска да премине през финансовата криза. По време на извънредното положение, почти всички играчи се разбраха да редуцират възнагражденията си, но това бе в сила само за периода на социална изолация, когато те на практика не упражняваха професията си.

Тогава само Нуно Рейш отказа да намали заплатата си и се разбра с клуба да прекрати договора си по взаимно съгласие. Изненадващо, един от първите, който се е съгласил да взима по-малко пари, е бразилското крило Паулиньо. Един от най-класните чужденци в efbet Лигата е заявил, че се чувства щастлив в Левски и не желае да напуска.

От ръководството на Левски разкриха, че повечето играчи се отнасят с разбиране към сложната ситуация и едва ли ще има драми при преговорите за нови договори.