Лийдс отказа Тотнъм от преследването на Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" загубиха визитата си на "Елън Роуд" и почти сигурно пропускат ШЛ през следващия сезон

Лийдс записа успех с 3:1 като домакин на Тотнъм в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Точни за водения от Марсело Биелса отбор бяха Стюърт Далас, Патрик Бамфорд и Родриго, докато попадението за “шпорите” бе дело на Хьон-мин Сон.

Тимът на Лийдс за пореден път игра много силно и бе по-добрият отбор на терена срещу съперник от голямата шестица на Висшата лига. Още в 13-ата минута Стюърт Далас даде аванс на “лисиците”, но доста бързо лондончани изравниха чрез Хьон-мин Сон.

Възпитаниците на Марсело Биелса организираха много добри атаки през първата част и бе въпрос на време да вкарат втори гол. В 42-рата минута Алиоски намери Патрик Бамфорд и нападателят вкара поредния си гол през този сезон – 2:1.

През втората част срещата бе равностойна, като двата отбора имаха по 8 удара към вратата. Тотнъм обаче не успя да създаде чисти голови ситуации, като Хари Кейн пропусна една добра възможност. В 84-ата минута Лийдс организира чудесна контра атака и Родриго вкара за 3:1 след асистенция на Рафиня.

С този си успех тимът на Марсело Биелса събра 50 точки и се намира на 9-ото място. Отборът на Тотнъм пък остана на 6-ата позиция с 56 точки и е на пет пункта от Топ 4, като съперниците им имат мач по-малко.