Лил шокира Реал Мадрид във Франция за 1:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Точно изпълнена дузпа на Джонатан Дейвид остави "белия балет" с празни ръце

Лил успя да шокира Реал Мадрид с победа 1:0 в домакинския мач от втория кръг на Шампионската лига. Единственият гол в срещата падна малко преди почивката, когато Джонатан Дейвид реализира дузпа, отсъдена след намеса на ВАР за игра с ръка на Едуардо Камавинга.

Реал Мадрид имаше шансове още в началото на мача, като Винисиус и Джуд Белингам създадоха опасности пред вратата на Люка Шевалие, но не успяха да се разпишат. Най-чистото положение за мадридчани дойде в 19-ата минута, когато Ендрик излезе сам срещу вратаря, но Шевалие спаси удара му.

Лил също показа класата си в средата на полувремето с няколко опасни атаки, включително удар с глава на Джонатан Дейвид, който беше спасен от вратаря на Реал Андрий Лунин. След това Лунин спаси и добавка, която срещна гредата.

Дузпата, която донесе победата на Лил, беше отсъдена след преглед на ВАР, когато Жегрова стреля от фал, а топката удари ръката на Камавинга в наказателното поле. Джонатан Дейвид изпълни точно за 1:0.

Реал Мадрид имаше няколко възможности да изравни в края на мача, включително удари на Гюлер и Антонио Рюдигер, но не успяха да преодолеят Люка Шевалие, който беше изключително стабилен под рамката.