Лилчо Арсов:”За какво ни е Кайзер, в Ботев имаме по-добри от него”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Треньорът на вратарите на Ботев Лилчо Арсов изрази любопитно мнение спрямо спрягания за сигурно ново попълнение на Канарчетата Даниел Кайзер.

Полският страж си тръгна от Пловдив преди година след два успешени сезона при “жълто-черните”, но сега е готов да се завърне.

Кайзер така и не успя да пробие в Шльонск Вроцлав и е особено ентусиазиран да заиграе отново в Града под тепетата.

Бившият вратар и любимец на феновете на Ботев е на по-различно мнение.

“Аз мисля, че Кайзер не трябва да бъде привличан на този етап,” коментира Арсов. “Причината е, че и двамата ни вратари (б.р. – Янко Георгиев и Георги Аргилашки) са на по-добро ниво от него.

“Кайзер има договор и ще трябва да се плаща трансферна сума. Отделно заплатата му със сигурност ще трябва да е доста по-голяма от тези на настоящите ни вратари.

Прокуристът на Ботев Асен Караславов вече потвърди за водени преговори с Кайзер, изразявайки надежда, че скоро неговото завръщане в отбора ще стане факт.

“Да не забравяме и как Кайзер си тръгна именно заради завишени финансови изисквания към клуба,” допълни 47-годишният Арсов, който има над 10 сезона с екипа на Ботев. “За мен подобен трансфер към настоящата ситуация не е разумен.

“Това е моето становище и аз си поемам отговорността за него. Кайзер е добър вратар, но за 1 година има изиграни две контролни срещи.”

Тази вечер Ботев играе най-важният си мач през сезона. Канарчетата гостуват на Славия в бараж, който ще определи последният български участник в Лига Европа.