Линекер: Голът на Ямал срещу Франция е може би моментът на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Роди се суперзвезда", заяви Гари Линекер за Ламин Ямал

Бившият английски национал Гари Линекер се изказа много ласкаво за младата звезда на Испания – Ламин Ямал. Футболистът на Барселона вкара супер гол в полуфиналния мач от Евро 2024 срещу Франция, а Линекер смята, че това може да бъде моментът на Евро 2024. Крилото на Барселона се разписа за 1:1 с удар от далечна дистанция и се превърна в най-младият голмайстор в историята на финалите – на 16 години и 362 дни.

“Роди се суперзвезда. Това беше моментът на двубоя, може би и моментът на целия турнир”, заяви Гари Линекер, цитиран от “Би Би Си”.

Освен Ламин Ямал, за Испания се разписа и Дани Олмо при успеха с 2:1 след обрат Франция. Испанският тим очаква Англия или Нидерландия във финала на 14 юли.

Ламин Ямал игра като титуляр в шест от седемте двубоя на Испания на Европейското първенство 2024. Той се отличи с 3 асистенции на турнира, преди да отбележи първото си попадение за Ла Роха на Евро 2024. Ямал със сигурност ще бъде титуляр и във финала на състезанието, като отново може да изиграе огромна роля и да помогне на своята нация да спечели титлата.