google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Роди се суперзвезда", заяви Гари Линекер за Ламин Ямал

Бившият английски национал Гари Линекер се изказа много ласкаво за младата звезда на Испания – Ламин Ямал. Футболистът на Барселона вкара супер гол в полуфиналния мач от Евро 2024 срещу Франция, а Линекер смята, че това може да бъде моментът на Евро 2024. Крилото на Барселона се разписа за 1:1 с удар от далечна дистанция и се превърна в най-младият голмайстор в историята на финалите – на 16 години и 362 дни.

“Роди се суперзвезда. Това беше моментът на двубоя, може би и моментът на целия турнир”, заяви Гари Линекер, цитиран от “Би Би Си”.

Освен Ламин Ямал, за Испания се разписа и Дани Олмо при успеха с 2:1 след обрат Франция. Испанският тим очаква Англия или Нидерландия във финала на 14 юли.

Ламин Ямал игра като титуляр в шест от седемте двубоя на Испания на Европейското първенство 2024. Той се отличи с 3 асистенции на турнира, преди да отбележи първото си попадение за Ла Роха на Евро 2024. Ямал със сигурност ще бъде титуляр и във финала на състезанието, като отново може да изиграе огромна роля и да помогне на своята нация да спечели титлата.