Лион шокира Ювентус и взе минимален аванс преди реванша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лион записа изненадващ успех срещу Ювентус с 1:0 у дома в първа 1/8-финална среща между двата тима в Шампионска лига. Единственият гол в мача бе дело на Люка Тусар през първото полувреме.

Наставникът на домакините Руди Гарсия заложи на схема 3-4-3 като в предни позиции действаха Дембеле, Токо Екамби и Ауар. В средата на терена Гимараеш партнираше на Тусар, а като халф бекове играха Корне и Дюбоа.

Маурицио Сари се довери на познатата схема 4-3-3. За Ювентус в нападение действаха Дибала, Роналдо и Куадрадо, а халфовата линия бе съставена от Рабио, Пянич и Бентакур. В защита за “бианконерите” започнаха Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи и Данило, а на вратата бе Шчесни.

Ювентус бе по-активният тим в началото на мача и Роналдо центрира опасно в 7-ата минута, но Куадрадо не успя да засече. Лион изравни играта, а в 21-вата минута имаше чудесна възможност за гол. Нападателят Токо-Екамби отправи изстрел с глава като топката срещна напречната греда. Шест минути по-късно гостите отговориха чрез далечен шут на Алекс Сандро.

В 31-вата минута ‘хлапетата’ откриха резултата. Ауар направи много добро центриране в наказалтеното поле, като Тусар бе на точната позиция, за да засече и да даде аванс на домакините – 1:0. Две минути по-късно тимът на Руди Гарсия можеше да вкара втори гол, но Дембеле шутира встрани о вратата.

В 37-ата минута Лион имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Куадрадо в наказателното поле. Съдията използва ВАР, за да разгледа ситуацията, като не отсъди дузпа. Четири минути преди края на първата част Токо-Екамби пропусна още един шанс да прати топката в мрежата на Шчесни за втори път в днешния мач.

Второто полувреме очаквано започна с натиск на отбора на гостите. Тимът на Маурицио Сари владееше повече топката, но имаше сериозни затруднения в създаването на голови положения. Кристиано Роналдо пък бе много добре пазен от бранителите на Лион и рядко получаваше възможност да покаже способностите си.

Маурицио Сари се опита да промени нещо в играта на своя тим с пускането на Аарън Рамзи и Гонсало Игуаин, които замениха съответно Пянич и Куадрадо. В 69-ата минута Алекс Сандро подаде към Дибала, чийто удар обаче мина покрай левия страничен стълб на Антони Лопеш.

Четиринадесет минути преди изтичането на редовното време, Данило стреля от далечна дистанция, но в аут. В 79-ата минута Паоло Дибала не успя да намери очертанията на вратата от добра позиция.

В 87-ата минута Дибала вкара попадение, но голът бе отменен поради засада. В края на двубоя Ювентус поиска дузпа за втори път в срещата, но съдията не отсъди такава. “Бианконерите” така и не успяха да изравнят и ще влязат в реванша в Торино с гол пасив.