Лионел Меси: 8 случки, които разбиват мита за тихия му и скромен нрав
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Страстите определено се нажежиха и напрежението ескалира на полуфиналите за Испанската Суперкупа, където се състоя двубоят между Атлетико и Барселона. Малко преди полувремето Феликс се оплака за нещо на Меси. Двамата успяха да стигнат до положение „глава до глава“ още преди съотборниците им да успеят да се намесят и да ги разделят. Все пак Луис Суарес успя да каже още нещо на Феликс, преди нещата да се уталожат напълно.

Няма спор, тази вечер беше много разочароваща за Меси и Барселона, които трябваше да преглътнат загубата 3:2, след като бяха положили толкова усилия и имаха преднина от 2:1 през последните десетина минути. В крайна сметка обаче, ще се наложи да седят и да гледат надпреварата между Атлетико и Реал Мадрид за Суперкупата на Испания тази неделя.

А също така и Меси ще трябва да се справи с неспиращите шеги за това, че обича да се разправя с 20-годишни хлапета.

Леонел Меси 8 случки

Случката няма как да не ни накара да се замислим и над други подобни ситуации, при които Меси е демонстрирал буйния си темперамент пред своите опоненти. Всички знаем, че той никога не се е страхувал да се изправи срещу тях, въпреки невисокият си ръст от 170 см.

Серхио Рамос

Така например, Меси и Рамос са се сблъсквали многократно, а през март миналата година бяха дори готови да се сбият. Случката се разигра в първата половина от двубоя, при който Барселона надделя с 1:0 над Реал Мадрид на стадион Бернабеу. Тогава Лионел Меси реагира бурно след като Рамос го удари по устата с лакът. Разбира се, Рамос отрече това да е било нарочно и направи изявление, в което беше категоричен, че не е искал да закачи и нарани Меси, но последният е приел грешката му твърде навътре.

Леонел Меси 8 случки

Единсън Кавани

Припомняме също и случката с огненото равенство 2:2 в Тел Авив през ноември миналата година, когато Аржентина и Уругвай се изправиха един срещу друг. Меси беше отново в разгара на действието и почти стигна до бой с Кавани, който също не остана длъжен и беше повече от готов спорът да премине във физическа саморазправа. Твърди се, че той дори отвърнал на предизвикателството с думите: „Готов съм, когато кажеш“.

Гари Медел

По време на мача за трето място на Копа Америка през месец юли 2019, Меси получи втория си червен картон в кариерата, след сблъсък с Гари Медел. Медел също го отнесе, но, според мнозина, инцидентът не беше достатъчно основателен за дисквалифицирането на нито един от двамата играчи. Припомняме, че агресивният стил на Медел е добре познат и неслучайно прякорът му е именно „Питбулът“. Меси обаче също не пожела да отстъпи и така развоят на събитията се оказа доста неприятен.

Джеймс Милнър

Още един фрапантен случай с буйния нрав на Меси е когато Милнър му отмъсти за стара вражда, възникнала по време на мача между Ливърпул и Барселона в Шампионската лига на Камп Ноу, състоял се също миналата година. Тогава Милнър изтрещя Меси по тъч линията, въпреки, че това беше напълно излишно, защото топката така и така излизаше от терена. Затова и остана впечатлението, че Милнър просто си търси повод за разплата, което никак не се понрави на звездата на Барселона.

Дарио Сърна

Също така, Меси успя да се размине на косъм с червен картон и когато насочи удар с глава към хърватският футболист от Донецк – Дарио Сърна, в мача за Суперкупата на УЕФА 2009. Тогава аржентинецът беше бесен, че пропусна шанса да уцели противниковата врата и леко закачи Сърна по гърба. Защитникът обаче не остана безучастен и се насочи директно към Меси и така се стигна до неприятен сблъсък между двамата.

Мапу Янга-Мбива

По време на срещата между Барселона и АС Рома през август 2015 г., която уж трябваше да бъде приятелска, инцидент също не липсваше. Атмосферата беше помрачена от сблъсък между Меси и Мапу Янга-Мбива, при който защитникът не можа да запази самообладание и се втурна към Меси, за да го сплаши. Бившият интернационал на Франция вероятно не очакваше Меси да реагира бурно, но все пак той го направи – втурна се и хвана за гърлото опонента си.

Малага Уелингтън

Отново схватка с хващане за гърлото имаше през 2014 година, но този път от страна на Малага Уелингтън, който безцеремонно опита да се саморазправи с Лионел Меси, тъй като твърдеше, че аржентинецът го нарекъл „кучи син“.

Роналд Ралдес

Меси започва участия в разгорещени сблъсъци още през 2011 година, по време груповата фаза на Копа Америка. В мача срещу Уругвай, нападателят от световна класа реагира на блокаж на топката, като блъсна Ралдес, а след това двамата се изправиха лице в лице и си казаха доста нелицеприятни неща.

След всички тези примери, някак си е трудно човек да повярва на всички досегашни писания за Меси, които го определят като много срамежлив и тих. Явно той напълно се отказва от тези си качества, когато е разгорещен на футболния терен и по време на игра се представя като коренно различна личност. Дори много често страстният му нрав понякога откровено прелива в агресия. Но пък всички гениални личности са си малко ексцентрични, така че някои фенове откриват дори известно очарование в поведението му на терена. Например, като своеобразна компенсация за твърде спокойният му нрав извън него!