Литва победи България в София и подписа оставката на Кръстаич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нов срамен резултат за българския национален отбор - оставаме твърдо на дъното в квалификационната група за Евро 2024

Литва победи България с 2:0 на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от седмия кръг на „G“ от квалификациите за Евро 2024. Защитникът Пиюс Ширвис отбеляза и двете попадения за гостите, които постигнаха първа победа в квалификационната кампания.

В последните 13 години Литва имаше само 1 победа в 14 европейски квалификации като гост. Този успех бе над скромния тим на Сан Марино. Днешната победа над България показва какво е нивото на родния футбол. Воденият от Младен Кръстаич отбор остава на последното място в група “G” с актив от 2 точки, докато Литва събра 5 пункта на 4-ото място.

България имаше леко предимство на терена през първата част. Но в 42-рата минута халфът Андриан Краев получи втори жълт картон и бе изгонен. Футболистът на Левски направи груб фаул срещу Ласицкас и логично бе изгонен от главния рефер.

Секунди след това Литва поведе в резултата. Лекиатас се пребори с Виктор Попов и намери Пиюс Ширвис, който от близка дистанция порази вратата на Иван Дюлгеров – 0:1.

Десет минути сле началото на второто полувреме Литва удари за втори път. Юстас Лацикас намери Ширвис в пеналта и по красив начин с плонж футболистът на Литва вкара за 0:2.

В 75-ата минута литовците шибнаха топката в мрежата на Дюлгеров за трети път. Нашият вратар сбърка при изнасянето на топката, като Ласицкас я прати в мрежата. Реферите обаче спасиха нашите след намесата на ВАР и бе отчетена засада на играч, който не барна топката.

До края на мача България беше безсилна. Литва спокойно разиграваше топката и запази аванса си непокътнат до последния съдийски сигнал.

След няколко дни България гостува на Албания в приятелски мач. Албанците преди дни сразиха Чехия с 3:0 в европейска квалификация.