Ливърпул допусна втора поредна домакинска загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци загубиха с 0:1 от гостуващия Брайтън

Брайтън шокира шампиона Ливърпул и си тръгна с трите точки от „Анфийлд“ след успех с 1:0 в среща от 22-ия кръг на Висшата лига. Така мърсисайдци остават четвърти с 40 точки, докато „чайките“ изкачиха две места и вече са 15-и с 24 точки. Лидер в класирането е Манчестър Сити с 47 точки.

Домакините очаквано владееха повече топката и бяха по-дейният отбор в предни позиции, а още във 2-ата минута след добър пас на Хендерсън пред Мохамед Салах се откри възможност да реализира, но египтянинът пропусна.

В 24-ата минута Нийл Мопе задържа между няколко играчи в червено, последва удар, който беше блокиран, топката попадна в Дан Бърн, който от чиста позиция стреля над вратата.

Тимът на Юрген Клоп продължи да диктува темпото на игра, но така и не успя да пробие добре подредената отбрана на „чайките“.

Мърсисайдци започнаха много агресивно след почивката, но ентусиазмът на домакините беше попарен в 56-ата минута. Сони Марч центрира в наказателното поле, Дан Бърн върна назад с глава, Тросард не успя да нанесе удар, което направи Алзате, пращайки в мрежата Келъхър, който пазеше на вратата на Ливърпул, тъй като титулярният страж Алисон Бекер пропусна срещата заради заболяване.

Мърсисайдци продължиха с мощната си офанзива, която обаче не доведе до желания резултат и отборът на Юрген Клоп записа втора поредна домакинска загуба.