Ливърпул измъкна победата срещу Уест Хем на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул постигна поредния си успех във Висшата лига този сезон, след като надигра Уест Хем с 3:2 на "Анфийлд".

“Червените” изоставаха в резултата до средата на второто полувреме, но с попадения на големите си звезди – Салах и Мане, стигнаха до победата и нови три точки.

Това бе 18-ти пореден успех за тима на Юрген Клоп в първенството, с което мърсисайдци изравниха рекорда на Ман Сити от 2017-та година.

Ливърпул започна по-активно двубоя и откри резултата в 9-ата минута. Трент Александър-Арнолд даде отличен пас на Вайналдум, който от близка дистанция нямаше как да не прати топката в мрежата – 1:0. Три минути след това Уест Хем изравни резултата. Иса Диоп бе голмайстор за “чуковете”, като засече центриране от корнер на Снодграс и с прецизен удар смълча “Анфийлд” – 1:1.

В 27-ата минута домакините пропуснаха добър шанс за гол. Мане комбинира с Фирмино, чийто удар мин над вратата. Пет минути преди края на първата част Вн Дайк стреля с глава, като топката се отби от напречната греда. Така полувремето завърши при резултат 1:1, а статистиката показа над 70% притежание на топката на “червените” и цели 12 удара към вратата на съперника, но домакините успяха да реализират само едно попадение.

Девет минути след подновяването на играта гостите от Лондон направиха пълен обрат. Пабло Форнаис вкара красиво попадение за 1:2 и даде преднина на тима на Дейвид Мойс. В следващите минути Ливърпул вдигна темпото, но нямаше късмет пред гола и феновете на “Анфийлд” бяха смутени.

В 68-ата минута Мохамед Салах излезе на сцената. Звездата на домакините овладя брилянтен пас на свой съотборник и с точен удар не остави шансове на Лукаш Фабиански за 2:2. Малко след това египетският национал пропусна да вкара трети гол за “червените”.

Ливърпул търсеше победата с всички сили, като явно равенството не влизаше в плановете на Юрген Клоп и компания. В 81-вата минута Садио Мане прати топката за трети път в мрежата на “чуковете”. Сенегалският национал вкара поредния си гол през този сезон и даде аванс на мърсисайдци. Пет минути след това Мане отново се разписа, но след намесата на ВАР попадението бе отменено и крайният изход на срещата остана отворен.

В добавеното 5-минутно продължение, Уест Хем не успя да стигне до изравнителен гол и загуби двубоя. Ливърпул пък регистрира 26-ти успех от началото на сезона и вече има 79 точки след 27 кръга, като възстанови аванса си от 22 пункта пред втория Ман Сити. “Чуковете” останаха на 18-ото място в подреждането със скромен актив от 24 точки, като са на една зад 17-ия Астън Вила.