Ливърпул изнесе запомнящ се урок на Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул подобри рекорда си за пореден брой мачове без загуба на собствен терен

Макар и без куп основни играчи устремилият се към върха Ливърпул напомни за шампионската си форма от миналия сезон, разгромявайки предвождания от бившия мениджър на Червените Брендън Роджърс – Лестър, с 3:0 в паметна вечер на “Анфийлд”.

Преди двубоя шесткратният европейски шампиона почете подобаващо един от своите най-големи герои – вратарят Рей Клемънс, който се спомина преди седмица на 72-годишна възраст.

Стражът на мърсисайдци Алисон дори излезе да загрява с иконичната фланелка на Клемънс от финала за Купата на европейските шампиони през 1981 година.

Комфортният успех позволи на армадата на Юрген Клоп да се изравни по точки с временния водач в подреждането Тотнъм Хотспър, който снощи сломи Манчестър Сити с 2:0.

Ливърпул пък постави нов клубен рекорд, записвайки 64-и мач без загуба на своя “Анфийлд”, а Роберто Фирмино стана играчът на Ливърпул с най-много голове срещу Лестър във Висшата лига, правейки резултата 3:0 малко преди края.

Превъзходството на домакините бе осезаемо, а преди бразилския нападател автогол си вкара бившият бранител на Манчестър Юнайтед Джони Еванс, а с попадение се отчете и новата голова сензация на Червените Диого Жота.

Португалецът стана първият играч в историята на Червените, който е успял да се разпише в първите си четири мача на собствен терен.

Силен мач направи и ветеранът Джеймс Милнър, който след мача демонстрира свежото си чувство за хумор.

“Аз обожавам Ливърпул и съжалявам, че феновете ги нямаше!” коментира Мили, който бе записан като асистент на първия гол, след като именно след негово центриране от ъглов удар Еванс прати топката с глава в собствената си врата.

Статистиците пък побързаха да припомнят, че Роджърс е губил всеки един от мачовете си срещу Ливърпул, след като напусна Мърсисайд през 2015 година.