Ливърпул изпрати Минамино под наем в Саутхямптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Японският халф ще доиграе сезона при Светците

Халфът на Ливърпул Такуми Минамино ще играе под наем в Саутхямптън, потвърдиха двата клуба от Висшата лига.

26-годишният офанзивен полузащитник, който така и не успя да се утвърди сред титулярите на Юрген Клоп, ще носи екипа на Светците до края на сезона.

Ливърпул ще получи 500 хиляди паунда за наема, като мърсисайдци не са се съгласили с включването на опция за закупуване след края на сезона.

“Доволен съм, че мога да приветствам Такуми в нашия състав до края на сезона,” заяви босът на Саутхямптън Ралф Хазенхютъл. “Той ще увеличи опциите ни в атака и ще добави дълбочина на състава в особено важен период.”

Миналата година Минамино акостира на “Анфийлд” след трансфер от Ред Бул Залцбург на стойност 7.25 милиона паунда (б. а. – сумата, включена в клаузата за откупуване), за да стане първият японски футболист на Червените.

Ливърпул изпрати Минамино под наем в Саутхямптън 1

Роденият в Изумисано, префектура Осака, играч дебютира за Ливърпул на 5 януари в мача от турнира за ФА Къп с градския съперник Евертън.

На 29 август вкара гол при дузпите в двубоя за Кюмънити Шийлдс с Арсенал, а реализира дебютното си попадение в Премиър Лийг на 19 декември по време на разгромната победа със 7:0 над Кристъл Палас.