Ливърпул изпробва Наполи с първа оферта за Кулибали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул е направил оферта на стойност 40 милиона евро за подписа на Калиду Кулибали, който също е трансферна цел на Манчестър Юнайтед

Тимът на Ливърпул е направил първия си ход в преследването на защитника на Наполи Калиду Кулибали. Шампионите от Висшата лига са направили оферта на стойност около 40 милиона евро за сенегалския защитник, който също е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, съобщава Daily Express.

Кулибали се присъедини към Наполи от Генк през лятото на 2014 г. и оттогава се утвърди като един от най-добрите централни защитници в света. През последните седем години, той беше ключова фигура за неаполитанци, като е стълб в отбраната на тима, записвайки 277 участия с 11 гола и 5 асистенции. Кулибали е постоянно свързван с трансфер в европейските грандове и най-вече с Манчестър Юнайтед през почти всеки прозорец през последните няколко години. Насочвайки се към трансферния прозорец на предстоящото лято, обаче, Ливърпул изглежда е направил първата крачка за привличането на 29-годишния бранител.

Kулибали e следен от Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, но Ливърпул изглежда е водещ в състезанието за подписа на сенегалския национал. Интересът на “червените” към Кулибали има смисъл, като се има предвид, че Озан Кабак не е сигурно дали ще остане в тима за постоянно, докато Бен Дейвис не получава шанс за изява, откакто пристигна на Анфийлд. С честите контузии на Жоел Матип, Ливърпул със сигурност ще привлече нов централен защитник през лятото и остава да видим дали това ще е Кулибали.