Ливърпул направи официална оферта за африканска звезда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул е готов да освежи халфовата си линия с Бенасер от Милан

Ливърпул засилва амбициите си за обновяване на халфовата линия, като направи официална оферта за алжирския национал Исмаел Бенасер, според медиите в Италия.

Въпреки че “червените” имат много класа в средата на терена, от известно време е очевидно, че са необходими нови лица. Наистина, след като Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта ще напуснат със свободни трансфери, има и предположения, че Джеймс Милнър също може да си тръгне от “Анфийлд”. Освен това и Тиаго Алкантара, и Джордан Хендерсън са грешната страна на 30-те и изглеждат по-уязвими от проблеми с контузии.

Интересът на Ливърпул към привличането на Джуд Белингам е добре известен. Полузащитникът на Борусия Дортмунд е една от най-желаните звезди в света. Привличането на английския тийнейджър обаче вероятно ще бъде отложено до лятото. Междувременно Юрген Клоп се нуждае от нови играчи. Взимането под наем Артур Мело се оказа грешен ход. В резултат на това Ливърпул трябва да помисли за нов халф през януари.

И изглежда човекът, когото искат да вземат, е Исмаел Бенасер. Бившият играч на Арсенал се утвърди като един от най-добрите полузащитници в Серия А. Договорът му с Милан обаче ще изтече след 18 месеца, като преговорите за удължаване не успяха да постигнат споразумение. Изданието “il Corriere dello Sport” твърди, че Ливърпул е направил оферта на стойност £35 милиона за Бенасер.