google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайд с тотална доминация в Премиър Лийг, досущ както през 80-те години на миналия век

Ливърпул се изравни по точки с временния водач във Висшата лига Евертън, след като сътвори пълен обрат над Шефилд Юнайтед и поредните безобразия, сътворени от системата VAR, и се поздрави победа с 2:1.

Точни за Червените бяха Роберто Фирмино преди почивката и Диого Жота през второто полувреме, а Анди Робъртсън записа мач номер 100 за клуба. Това бе и 62-ия пореден двубой на “Анфийлд”, който формацията на Юрген Клоп не загуби.

Мърсисайдци, в чиито редици се завърна бразилския страж Алисон, започнаха агресивно и сравнително лесно достигаха до вратата на Остриетата, но след 11 минута игра безумията на системата VAR за втора поредна седмица нанесоха удар по каузата на шампионите.

Фабиньо направи шпагат срещу Оливър Макбърни на границата на наказателното поле, но реферът Майк Дийн отсъди пряк свободен удар. В този момент обаче се намеси анти-футболният ВАР, след което арбитърът… отсъди дузпа.

Сандер Берге бе точен, но четири минути преди антракта капитанът Джордън Хендерсън пласира изкушаващо центриране, Садио Мане нанесе изстрел с глава, който вратарят Аарон Рамсдейл отби, а отлично пласираният Фирмино не се нуждаеше от покана, за да прати топката в мрежата – 1:1.

Последва отменен гол на Мохамед Салах, отново след намеса на VAR, но нищо и никой не можеше да застане на пътя на Жота, който опъна мрежата с глава в 64-ата минута с вторто си попадение за тима, дошло след центриране отляво на Мане.

“Играхме срещу добър отбор, но взехме три точки и това беше важно за нас,” заяви Хендерсън след края на мача. “Като цяло можем да сме доволни от това, което постигнахме дотук. Трябва да продължим да печелим мачове.”

Евертън и Ливърпул оглавяват класирането с по 13 точки, като Карамелите са с мач по-малко. Те гостуват утре на Саутхямптън в двубой, започващ в 16.00 часа. Шефилд Юнайтед е 19-ти с 1 спечелена точка.