Ливърпул настигна Тотнъм след равенство с Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В сряда Червените са домакини на Шпорите

Ливърпул се задоволи само с равенство – 1:1, при гостуването на солидно отбранявалия се Фулъм и се изравни по точки с временния водач във Висшата лига Тотнъм.

Шпорите и ансамбълът на Юрген Клоп оглавяват подреждането в Премиър Лийг с по 25 точки от 12 мача, следвани от Саутхямптън с 23 и Челси с 22. Фулъм е 17-и със скромния актив от осем точки.

Любопитно е, че в сряда вечер Ливърпул ще приеме именно Тотнъм в изключително интригуващ двубой на “Анфийлд”.

Воденият от Скот Паркър Фулъм беше доста активен преди почивката и в средата на първото полувреме Боби Де Кордова-Рийд откри резултата със зрелищен удар от границата на наказателното поле.

След подновяването на играта Ливърпул, който имаше сериозен превес във владението на топката (статистиката след мача показа, че мърсисайдци са осъществили 703 подавания), повиши оборотите, заигра с повече агресия и съвсем логично създаде няколко изгодни положения.

Капитанът Джордан Хендерсън пропусна от съвсем близо, но в крайна сметка Червените стигнаха до изравнително попадение, след като Мохамед Салах превърна в гол дузпата, отсъдена за игра с ръка на бранител на Фулъм след пряк свободен удар, изпълнен от Джини Вайналдум. Това беше неговият шести точен удар от бялата точка през този сезон във всички турнири.

Малко след това дейният Къртис Джоунс осъществи брилянтен рейд в половината на домакините, но ударът му бе отразен от френския вратар на лондончани Алфонс Ареола.