Ливърпул не планира да купува, раздразнено повтори Клоп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път даде да се разбере, че 19-кратният шампион на Англия не планира да бъде особено активен на трансферния пазар това лято.

Висшата лига вече обяви, че заради кризата, породена от коронавируса сделките ще бъдат разрешени между 27 юли и 5 октомври, а вътрешните трансфери ще са позволени до 16 октомври.

“За да подсилите отбора се нуждаете от пари, а ние сме в несигурни времена “, видимо отегченият Клоп отговори на поредния въпрос за летните планове на Червените. “Миналата година също не инвестирахме много в отбора, това беше дори преди COVID.”

“Обичайните заподозрени”, когато става дума за дума мултимилионни сделки – Челси и Манчестър Сити, вече показаха, че нямат никакво намерение да намаляват темповете на харчовете независимо от глобалната пандемия от коронавирус.

Челси вече вече подписа с германския нападател на РБ Лайпциг Тимо Вернер и мароканското крило на Аякс Хаким Зиеш, но това далеч не е финала на Синята инвазия.

Сити пък няма търпение да изсипе поредните милиони, след като на практика получиха зелена светлина от Арбитражния съд в Лозана за неконтролируемото си пръскане на стотици милиони.

Ливърпул, който се подготвя да вдигне първия си шампионски трофей от 1990 година насам обаче не изглежда заинтересован от трансферните вълнения.

“Ние имаме страхотен състав, а освен това знаете, че инвестираме сериозно в новата тренировъчна база,” заяви председателят на мърсисайдци Том Уернър преди известно време, сякаш за да подготви феновете за оскъдното откъм инвестициите на пазара лято.

Финансите на клуба пострадаха сериозно между март и юни, когато липсваха планираните приходи от телевизионни права, както и постъпленията от продажбите в деня на мачовете, отложени заради пандемията.

Не е тайна, че Ливърпул плаща огромна сума за заплати, като по този показател е сред водещите в световния спорт. Сумата, която ръководството на мърсисайдци, заделя за възнаграждения е 310 милиона паунда.

Близо 78 милиона паунда бяха платени за заплати само в периода, в който нямаше никакви мачове. Нови 25 милиона пък постъпиха по сметките на хората от отбора и персонала, откакто сезонът беше подновен.

Клоп обърна внимание и на факта, че клубът на практика е лишен от постъпления от продажба на билети, тъй като срещите на английските стадиони се провеждат без фенове.

“Все още не знаем кога публиката ще се върне на стадионите, не можем да правим никакви конкретни планове,” коментира германецът. “Ако имаме пари, ще инвестираме…”