Ливърпул не прости и на Уест Хем, вече има аванс от 19 точки на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лидерът в английската Висша лига – Ливърпул, записа поредната си победа от началото на сезона. “Червените” надиграха Уест Хем с 2:0 като гости в отложена среща от 18-ия кръг на шампионта. По този начин възпитаниците на Юрген Клоп вече имат преднина от 19 точки на върха и титлата изглежда още по-близо. 

Ливърпул отбеляза по едно попадения през двете полувремена, като Мохамед Салах бе точен от дузпа преди почивката, а седем минути след началото на второто полувреме Окслейд-Чембърлейн завърши чудесна контра-атака на мърсисайдци с попадение.

Юрген Клоп заложи на всичко най-добро в тази среща, като изключим контузения Садио Мане. На негово място започна Дивок Ориги, който спечели дузпа за своя тим в 35-ата минута.

Още преди да е изминала минута на “Лондон Стейдиъм”, Ливърпул можеше да е напред в резултата, но Ориги пропусна добра възможност. В 25-ата минута Анди Робъртсън имаше добър шанс да се разпише и бе близо до гола, но бранителят на “чуковете” Иса Диоп изби малко пред гол линията.

В 35-ата минута Фирмино овладя топката в наказателното поле и комбинира с Ориги, който успя да задържи кълбото между трима защитници и бе фаулиран. Това означаваше дузпа за гостите, като Мохамед Салах не сбърка от бялата точка за 0:1. До почивката играта бе равностойна и нов гол не падна.

Второто полувреме започна по отличен начин за “червените”. Уест Хем изпълняваше ъглов удар в противниковата половина, след който Ливърпул организира бърза контра-атака и Салах комбинира с Окслейд-Чембърлейн, който прати топката в мрежата за 0:2.

В 55-ата минута Уест хем можеше да намали резултата чрез Снодграс, чийто удар обаче мина над вратата. Ливърпул намали оборотите до края на мача, но все пак пропусна да вкара и трети гол. Удар на Мо Салах срещна страничната греда десетина минути преди края на редовното време.

Със спечелените три точки, Ливърпул вече има 70 пункта в своя актив след 24 изиграни срещи. Вторият Ман Сити е с 51 точки – цели 19 по-малко от мърсисайци. Отборът на Уест Хем пък остана на 17-ата позиция с 23 пункта.