google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените не успяха да спечелят в седми пореден мач на собствен терен

Челси се завърна на четвъртото място във Висшата лига, окупирано за два часа от Евертън, посипвайки нова порция сол в раните на шампиона Ливърпул след успех с 1:0 на “Анфийлд”.

Червените не успяха да победят на собствен терен в седми пореден мач, За последно хората на Юрген Клоп спечелиха у дома на 16 декември, когато надиграха Тотнъм Хотспър с 2:1.

Нещо повече, мърсисайдци се превърнаха в първия действащ шампион, който губи пет последователни мача на собствен терен – 0:1 срещу Бърнли; 0:1 срещу Брайтън; 1:4 срещу Манчестър Сити; 0:2 срещу Евертън и 0:1 срещу Челси.

Сините от Лондон, които все още не познават вкуса на поражението под ръководството на Томас Тухел, стигнаха до крайния успех след петия гол за сезона на Мейсън Маунт. Той нахлу в лявата зона на наказателното поле, ефектно се освободи от Фабиньо и с коварен шут от 15 метра не остави шансове за Алисон.

Статистиците на Острова пък обявиха, че всичките пет гола на Маунт през сезона са били реализирани в мачове далеч от “Стамфорд Бридж”.

Системата ВАР за пореден път озадачи лишени от логика присъди. Преди гола на Маунт и Тимо Вернер прати топката в мрежата на Ливърпул, но попадението бе отменено заради призрачна засада.

В началото на втората част пък след центриране на Фирмино топката се удари в разперената встрани ръка на Н’голо Канте, но сигнал от скандално известния Мартин Аткинсон не последва. Нямаше и разглеждане на положението от ВАР.

Любопитно е да се отбележи, че Аткинсън замени на пожар колегата си Крейг Поулсън, който не успя да ръководи мача въпреки получения наряд, тъй като е бил в близък контакт със заразен с коронавирус.

С победата си Челси е четвърти с 47 точки, три по-малко от третия Лестър и четири зад втория Манчестър Юнайтед.

Пети с 46 точки е Евертън, който по-рано днес надделя с 1:0 като гост на Уест Бромич с гол на бразилеца Ричарлисон. Ливърпул, който изнесе поредна бледа продукция в офанзивен план, е седми с 43 точки.

В неделя Ливърпул ще има нов шанс най-после да победи у дома, тъй като е домакин на Фулъм.