google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" продават някои ненужни играчи, за да имат още повече средства за трансфери

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп ще получи солиден бюджет от ръководството за предстоящия трансферен прозорец, като така той ще може да подсили състава на шампиона на Висшата лига. Днес имаше информации, че мърсисайдци са близо до подпис с бранителя от РБ Лайпциг Ибрахима Конате, който е една от основните трансферни цели на тима през лятото.

В момента Конате е считан за един от най-добрите млади централни защитници, като той е само на 21 години и бъдещето е пред него. Според информациите, Ливърпул ще отдели поне 34 милиона паунда за услугите на френския футболист, като в тази сума не влизат бонусите.

Юрген Клоп нямаше възможност да подсили “червените” с утвърдени футболисти през януарския трансферен прозорец, въпреки многото контузии на “Анфийлд”. Журналистът Кевин Палмър твърди, че собствениците на Ливърпул са наясно, че е време да се реинвестира в отбора за старта на новата кампания, като те ще дадат нужните средства за нови играчи.

Пандемията от коронавирус причини големи загуби на Ливърпул, като клубът е назад с около 100 милиона паунда, спекулира се в медиите. Точно това е довело и до пасивността от “червените” на трансферния пазар през януари.

Би трябвало феновете да се завърнат на стадионите за последните два кръга от сезон 2020/21 на Висшата лига, а през новата кампания съоръженията да са почти препълнени, което ще е от помощ на всички отбори, включително на Ливърпул, като така те ще могат да генерират добър приход и да имат средства за нови футболисти.

В същото време бъдещето на звездата на тима Мохамед Салах е неясно, но Клоп ще има нужните средства да инвестира в състава си, а големите звезди в клуба също би трябвало да останат. Според информациите от началото на 2021 година, тимът Ливърпул ще се раздели с няколко играчи – Жоел Матип, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердан Шакири и Дивок Ориги, като така в касата на клуба ще има свежи приходи.