Ливърпул прогресира в опитите си да привлече звезда на Лайпциг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят на РБ Лайпциг Ибрахима Конате е спряган за трансфер на "Анфийлд"

Шампионът на Англия Ливърпул е крачка по-близо до привличането на централния защитник на РБ Лайпциг Ибрахима Конате. Авторитетното издание The Athletic разкрива, че клубът от “Анфийлд” е в напреднали преговори с Лайпциг за привличането на 21-годишния футболист. Според информациите “червените” имат „значителен прогрес” в преговорите за бранителя през последните няколко дни.

Твърди се, че Ибрахима Конате ще премине на „Анфийлд” с трансфер за около 40 милиона британски лири, тъй като това е откупуващата клауза, която е вписана в договора на футболиста. Ливърпул ще се стреми да завърши сделката в най-скоро време.

Конате играе на поста централен защитник, но може да се подвизава и като краен бранител. Бранителят остана резерва в двата мача на Лайцпиг срещу Ливърпул от 1/8-финалите в ШЛ. Ако РБ Лайпциг се раздели и с него през лятото, то тимът на Юлиан Нагелсман ще загуби двама от звездните си защитници през лятото, след като Даю Упамекано ще заиграе в Байерн Мюнхен от сезон 2021/22.

Мениджъърт на Ливърпул Юрген Клоп пък иска да вземе нов защитник, въпреки че за следващата кампания Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип ще бъдат на разположение. Тимът от “Анфийлд” най-вероятно ще върне Озан Кабак на Шалке 04 и няма да се възползва от опцията да закупи турския национал, който в момента играе при “червените” под наем.