Ливърпул пише история срещу Шефилд Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените се нуждаят от 3 попадения, за да регистрират забележително постижение

Тази вечер шампионът Ливърпул приема на “Анфийлд” Шефилд Юнайтед с мисъл за победа, с която да настигне временния водач в Премиър Лийг Евертън, а статистиците на Острова ще са в очакване да видят дали Червените ще успеят да покорят поредния връх в клубната си история.

Мърсисайдци се нуждаят от само 3 попадения, за да достигнат Кота “10 000 гола” във всички турнири, а имайки предвид офанзивната мощ на формацията на Юрген Клоп, тази задача изглежда изпълнима още в сблсъсъка с Остриетата.

В Ливърпул се подготвят да отбележат подобаващо рекорда, припомняйки че първият от тези 9 997 гола е бил дело на Джок Смит при победата над Хайър Уолтън в Лигата на Ланкашър на 3 септември 1892 година.

Червените са съвсем близо и до друго впечатляващо постижение – те не познават вкуса на поражението в 61 последователни срещи (50 победи и 11 равенства), а този рейд е по-кратък само с 2 мача от най-дългата такава серия – 63 двубоя без загуба, регистриран между 1978 и 1981 година.

Статистиците отчетоха, че с гола си в мърсисайдското дерби срещу Евертън, Мо Салах се превърна в 17-ия играч на Ливърпул, реализирал 100 или повече гола за клуба. Съвсем скоро пък египетският стрелец може да задмине неподражаемия Джон Барнс, който има на сметката си 108 попадения.

Тази вечер друг фаворит на привържениците на Червените – левият бранител Анди Робъртсън, ще запише мач номер 100 с екипа на шесткратния европейски клубен първенец. Шотландското динамо би станал 49-ия играч на Ливърпул постигнал това след създаването на на Висшата лига.

Ливърпул пише история срещу Шефилд Юнайтед 1

В стартовите единайсет срещу Шефилд Юнайтед, с доскорошния нападател на мърсисайдци Райън Брюстър в редиците си, се очаква завръщането на халфа Наби Кейта, който пропусна гостуването на Аякс в Шампионската лига.

Адриан ще застане отново между гредите, а в отсъствието на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната за пореден път ще оперират Джо Гомес и Фабиньо.

Вероятният стартов състав на Ливърпул: Адриан – Аликзандър-Арнолд, Гомес, Фабиньо, Робъртсън – Хендерсън, Вайналдум, Кейта – Мане, Фирмино, Салах