Ливърпул подготвя огромна оферта за Килиан Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Мърсисайдци" мислят да шокират всички

Ливърпул смята да направи нещо немислимо за клуба, като предложи невероятна висока сума за нападателя на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе. Фокусът на Юрген Клоп до сега е да освежи халфовата линия и привлече Алексис МакАлистър от Брайтън и Доминик Шобошлай от РБ Лайпциг. Двамата пристигнаха за общо над 95 милиона паунда. Говори се, че ,,мърсисайдци” искат да привлекат още един халф и един защитник.

Почти сигурно, Джордан Хендерсън и Фабиньо си тръгват от клуба и ще бъдат продадени на отбори от Саудитска Арабия. Това прави, така, че трети нов халф е абсолютно необходим на Клоп, докато нов нападател в този момент, не изглежда необходим или поне би трябвало да от е много надолу в приоритетите на ,,червените”.

Въпреки това, според AS, Ливърпул е готов да направи “монументална” оферта, за да купи Мбапе. От Пари Сен Жермен останаха ужасени, че голмайсторът им за всички времена публично заяви, че възнамерява да напусне ,,Парк де Пренс” със свободен трансфер през 2024 година. Това доведе до това, че носителят на Световната купа през 2018 година беше обявен за продажба и не беше включен в състава на клуба за предстоящите им предсезонни приятелски срещи, което означава, че те искат да го продадат колкото се може по-бързо. Твърди се, че позицията на Мбапе е останала непроменена, играчът в момента е отворен да не бъде в състава, за да стане свободен агент след по-малко от 12 месеца.

Всички тези събития доведоха до интерес от саудитския Ал Хилал, които са готови да му предложат умопомрачителна заплата. Говори се също, че Челси биха предложили 160 милиона паунда, но при тях го има проблема с финансовия феърплей и вероятно няма как да стане. Ливърпул също могат да имат проблем с финансовия феърплей ако решат да дадaт много пари за Мбапе, но там има драстично намаление на заплатите, което ще помогне за евентуален трансфер. Големият проблем за ,,мърсисайдци” би бил заплатата, която французина би поискал, и това че те не се класираха за Шампионската лига.