Ливърпул поиска решенията на ВАР да бъдат разследвани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул са крайно недоволни от отсъжданията на ВАР в мача с Евертън и искат разследване

Английският шампион Ливърпул е поискал  Премиър лийг да разгледа случая с използването на видео асистент рефера ВАР в два дискусионни случая по време на вчерашното дерби срещу Евертън, което завърши наравно 2:2.

Sky Sports пише, че “червените” смятат, че неправилно са били ощетени в ситуациите с незачетения гол на Джордан Хендерсън в края на мача и в тази при грубото влизане на вратаря Джордан Пикфорд в краката на Вирджил ван Дайк през първото полувреме, което доведе до травма на нидерландския бранител.

“Червените” искат да разберат по какъв начин точно е изчислено, че Садио Мане се намира в засада в първия от споменатите случаи, тъй като след това голът на Хендерсън не беше признат. Ако реферите бяха зачели попадението, то най-вероятно Ливърпул щеше да спечели.

От “червените” чакат Премиър лийг да обясни кога от записа и поради каква причина тогава дежурният на ВАР рефер Дейвид Куут е преценил да приложи технологията с изчисляването на засадата посредством използването на специалния софтуеър с линиите.

В лагера на Ливърпул също недоумяват и защо ВАР не обърна внимание на грубото влизане на вратаря Пикфорд срешу Ван Дайк – след ситуацията защитникът напусна терена с тежка контузия – най-вероятно скъсани връзки, което ще го извади от терените за половин година. В този момент от мача бе маркирана засада на Ван Дайк, но според представителите на Ливърпул това не оневинява съдията на ВАР.