google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази седмица Червените ще внесат заявление до Общинския съвет на Ливърпул

Шесткратният европейски клубен първенец Ливърпул няма намерение да се отказва от плана за разширението на своя стадион “Анфийлд”, чието представяне беше отложено заради кризата с коронавируса.

Нещо повече, Червените ще направят заявлението до Общинския съвет на Ливърпул още тази седмица, като клубът също така иска постоянно разрешение за провеждане на концерти и големи събития на стадиона си.

Окончателното разрешение се очаква да бъде получено идната пролет.

Ливърпул представя плана за разширението на "Анфийлд" 1

Стойността на проекта е 60 милиона паунда, а капацитетът на митичния “Анфийлд” трябва да бъде увеличен със 7 хиляди места. По този начин легендарното съоръжение вече ще бъде с капацитет за 61 хиляди места.

Това би било второто разширение на съоръжението, откакто собственост на Ливърпул е Fenway Sports Group на американския бизнесмен Джон Хенри.

През 2016 г. беше завършена работата за разширяване на централната трибуна с 8500 места, увеличавайки капацитета на стадиона до 54 742. Целият проект тогава струваше около 100 милиона паунда.

С новия си капацитет “Анфийлд” ще се превърне в третия по големина стадион във Висшата лига. С днешна дата по-големи са единствено “Олд трафорд” на “Манчестър юнайтед” (75 653 места) и “Тотнъм стейдиъм” (62 062 места).