Ливърпул разби Астън Вила на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доминик Слобозлай вкара дебютното си попадение за "червените" още в първите минути на срещата

Ливърпул успя да постигне класическа победа срещу Астън Вила на “Анфийлд” в изключително интригуваща среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. Доминик Собослай откри резултата още в третата минута със своето дебютно попадение за отбора. В 22-рата минута Мати Кеш си отбеляза автогол, а Мохамед Салах покачи на 3:0 в 55-ата минута.

“Мърсисайдци” записаха равенство и две победи в първите три кръга, като особено драматичен бе успехът им преди седмица срещу Нюкасъл на “Сейнт Джеймсис Парк”, когато “червените” стигнаха до късен обрат и победа с 2:1, въпреки че повече от час играха с човек по-малко. Астън Вила загуби катастрофално първия си мач от сезона, който бе именно срещу Нюкасъл. След това обаче тимът на Унай Емери постигна убедителни четири поредни победи във всички турнири.

Днешният двубой бе под №300 за Юрген Клоп в Премиър лийг. Германецът направи три промени в състава си в сравнение със споменатия двубой със “свраките”. Героят от този мач Дарвин Нунес очаквано започна от първата минута на върха на атаката на мястото на Коди Гакпо. Джо Гомес пък стартира на мястото на Върджил Ван Дайк, който е наказан. Къртис Джоунс също излезе като титуляр за първи път през сезона, а той зае мястото на новото попълнение Ватару Ендо. Най-новата покупка Райън Гравенберх нямаше как да бъде регистриран за този двубой, така че той ще дебютира след паузата за националните отбори.

За “виланите” Емилиано Мартинес се завърна под рамките на вратата на Астън Вила, а това бе единствената промяна, която направи Унай Емери в сравнение с успеха над Бърнли преди седмица. Новото попълнение Клеман Лангле бе на пейката за началото на двубоя.

С успеха си днес от Ливърпул се изкачиха временно на третото място с 10 точки, а днешните им съперници се свлякоха на 11-та позиция със шест пункта. В друга среща играла се по същото време Кристъл Палас победи Уулвърхемптън с 3:2.