Ливърпул с разгром над Саутхемптън и 24-та победа за сезона в “Премиър Лийг”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Ливърпул постигна 24-ата си победа от началото на сезона във Висшата лига, след като разгроми САутхемптън с 4:0 на собствен терен.

Тимът на Юрген Клоп стигна до убедителния успех след попадения на Окслед-Чембърлейн, Джордан Хендерсън и два гола на Мохамед Салах. Въпреки че на почивката резултатът бе 0:0, Ливърпул направи страхотно второ полувреме и зарадва феновете си с пореден успех, като първата титла от над 30 години насам изглежда все по-близо.

След равностойно начало на мача, Ливърпул пропусна да открие резултата в 21-вата минута чрез Мохамед Салах, чийто удар мина над вратата. След това Саутхемптън имаше добър шанс за гол, но Дани Ингс не успя да завърши атаката на “светците”. В 30-ата минута шут на Окслейд-Чембърлейн бе отразен от вратаря на гостите Макарти. Минути след това бранителят Ван Дайк имаше добър шанс да се разпише, но стражът на “светците” спаси. Гостите изравниха играта в следващите минути и Дани Ингс и Шей Лонг проваха да намерят мрежата, но без успех.

Ливърпул вдигна оборотите през второто полувреме и още в 47-ата минута поведе след техничен удар на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Голът даде нужното самочувствие на “червените” и в следващите минути те контролираха играта. В 53-ата минута Фирмино пусна хубав пас към Салах, като египетският национал се разписа, но голът му бе отменен поради засада.

В 60-ата минута Джордан Хендерсън удвои аванс на мърсисайдци след асистенция на Роберто Фирмино. Саутхемптън имаше възможности да се върне в мача, но Ингс и Дженепо не можаха да отбележат. В 72-рата минута Ливърпул вкара трети гол чрез Салах, който се възползва от асистенция на Хендерсън.

Последното попадение в мача бе отново дело на Мо Салах. Звездата на домакините вкара в заключителните минути на срещата и оформи крайния резултат 4:0.

С този си успех, тимът на Ливърпул събра 73 точки в своя актив – впечатляващо постижение след 25 изиграни мача. Авансът на тима вече е 22 точки пред втория Ман Сити, който в неделя гостува на Тотнъм. Тимът на Саутхемптън пък остана на 11-ата позиция с актив от 31 точки.